Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2007

Διαπλάτυνση δρόμου Τσέρι - Αναλυόντα

Πήρα παράπονο από κατοίκους της περιοχής για τη προγραμματισμένη διαπλάτυνση του δρόμου και ζήτησα από τον Υπουργό Εσωτερικών να πληροφορηθώ αν έχει γίνει μελέτη Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Παλιά αυτοκίνητα και συσκευές πεταμένα στην ύπαιθρο

Σήμερα πρότεινα στον Πρόεδρο να ετοιμάσουμε ένα Σχέδιο Δράσης για τον καθαρισμό της υπαίθρου από τα παλιά αυτοκίνητα και μέταλλα όπως οικιακές συσκευές, που είναι πεταμένα παντού σε όλη τη Κύπρο. Για την ετοιμασία του σχεδίου Δράσης θα πρέπει: Να εντοπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τώρα οι Τοπικές Αρχές σχετικά με το θέμα. Να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας με τους ανακυκλωτές μετάλλων και ιδιαίτερα αυτοκινήτων Να εξεταστούν τα πιθανά προβλήματα και η αντιμετώπιση τους με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών Να διερευνηθούν τα στοιχεία που κατέχουν Υπουργείο Εσωτερικών και Υπηρεσία Περιβάλλοντος σχετικά με τα σημεία όπου υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις των υλικών αυτών στην ύπαιθρο.

Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για το Περιβάλλον

Την ιδέα της σύστασης ενός Μη Κερδοσκοπικού Οεργανισμού για το Περιβάλλον συζήτησα με την ΟΕΒ και με το ΚΕΒΕ. Το ΚΕΒΕ επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και έτσι σήμερα έστειλα και γραπτώς τις απόψεις μου για το σκοπό και το έργο που θα εκτελεί ο οργανισμός αυτός. Μεταξύ άλλων ανέφερα και: την "υιοθεσία" χώρων πρασίνου τον εξοπλισμό και φροντίδα παιγνιδότοπων τον καθαρισμό χώρων και παραλιών τον καθαρισμό περιοχών από παλιά αυτοκίνητα και οικιακές συσκευές σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές Δεντροφυτεύσεις