Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πολιτική για 6εκ τουρίστες ...

Ακόμη ένα πρόβλημα ....
Το υπουργείο Εμπορίου κάλεσε μερικούς άμεσα ενδιαφερόμενους για να κάνει παρουσίαση της Στρατηγικής την Τρίτη 03/10/2017 και γράφει στην πρόσκληση ότι ...

3. Το Υπουργείο μας, σε συνεργασία με την ΜΔΜ, τον ΚΟΤ και τη Hermes Airports ltd, έχει προγραμματίσει την παρουσίαση της μελέτης στους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα του τουρισμού και, ταυτόχρονα, την έναρξη διαβούλευσης μαζί τους, με σκοπό την τελική διαμόρφωση της στρατηγικής και την ετοιμασία συγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης για την εφαρμογή της. Το Σχέδιο Δράσης θα κατατεθεί ακολούθως στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση, προκειμένου, στη συνέχεiα, να αρχίσει η υλοποίηση της στρατηγικής.

Φαίνεται ότι το Υπουργείο εμπορίου δεν γνωρίζει ότι ο περί της Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από Ορισμένα Σχέδια και/ ή Προγράμματα Νόμος του 2005 (102(I)/2005) αναφέρει ξεκάθαρα στο άρθρο 4(2)(α)

Πεδίο εφαρμογής. 4.-
(1) Εκτίμηση επιπτώσεων στο περιβάλλον πραγματοποιείται σύμφωνα με τα άρθρα 6, 13, 14, 15, 18, 19, 20 και 22(2) για σχέδια και/ ή προγράμματα που αναφέρονται στα εδάφια (2), (3) και (4) και τα οποία ενδέχεται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. 
(2) Με την επιφύλαξη των διατάξεων του εδαφίου (3), πραγματοποιείται εκτίμηση επιπτώσεων στο περιβάλλον για κάθε σχέδιο και/ ή πρόγραμμα - 
(α) το οποίο εκπονείται για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, τη δασοπονία, την αλιεία, τη λατόμηση και την εξόρυξη ορυκτών, την ενέργεια, τη βιομηχανία, τις μεταφορές, τη διαχείριση αποβλήτων, τη διαχείριση υδάτινων πόρων, τις τηλεπικοινωνίες, τον τουρισμό, τη χωροταξία ή τη χρήση γης και καθορίζει το πλαίσιο για μελλοντικές άδειες έργων, σύμφωνα με τον περί της Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από Ορισμένα Έργα Νόμο του 2001. ή .....

Σχετική επιστολή έχει ετοιμαστεί ... τα προβλήματα είναι ατέλειωτα....

Θέμα: Διαβούλευση για την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού

Έχω διαβάσει την πρόσκληση σας με ημερομηνία 18/09/2017 σχετικά με το πιο πάνω θέμα και θα ήθελα να σας αναφέρω τα πιο κάτω που αφορούν την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2001/42 που στην εθνική νομοθεσία έχει μεταφερθεί στον περί της Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από Ορισμένα Σχέδια και/ ή Προγράμματα Νόμο 102/2005:
  1. Με τη συμπλήρωση της διαβούλευσης που ετοιμάζεται για τις 03/10/2017 θα πρέπει με βάση το νόμο περί της Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από Ορισμένα Σχέδια και/ ή Προγράμματα Νόμο του 2005 (Ν. 102(I)/2005), να ακολουθήσει η Στρατηγική Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που προβλέπει η νομοθεσία πιο πάνω.
  2. Με τη συμπλήρωση της Στρατηγικής Μελέτης η πιο πάνω νομοθεσία προβλέπει ότι θα πρέπει να γίνει μια ανοικτή πλέον Δημόσια Διαβούλευση στην οποία θα πρέπει να προσκληθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται και ειδικότερα οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.
  3. Μόνο μετά τη συμπλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης πιο πάνω θα μπορεί το υπουργείο να υιοθετήσει τα μέτρα της πολιτικής και να ξεκινήσει την εφαρμογή της.
Θα πρέπει να τονίσω ξανά ότι αν ακολουθηθεί η διαδικασία την οποία περιγράφετε στην ανακοίνωση σας τότε θα έχετε παραβεί τους όρους της Ευρωπαϊκής Οδηγίας με όλα τα επακόλουθα.

Οι επιπτώσεις του τουρισμού στο περιβάλλον είναι σοβαρές και ελπίζω να καταλαβαίνετε τη σοβαρότητα των επιπτώσεων που μια τέτοια πολιτική σοβαρής αναβάθμισης του αριθμού των τουριστών θα έχει στο κυπριακό περιβάλλον.


Με εκτίμηση,
Χαράλαμπος Θεοπέμπτου,
Βουλευτής,
Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

------------------------------------------------------------------------

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ανακοινωθέντα


Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, εκδήλωση για την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης, με τους εμπλεκόμενους φορείς, για διαμόρφωση της νέας Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού, η οποία θα καλύπτει τη χρονική περίοδο μέχρι το 2030. Στην εκδήλωση θα γίνει, επίσης, παρουσίαση της σχετικής μελέτης που εκπόνησε η ισπανική εταιρεία “THR Asesores en Turismo Hotelería y Recreación S.A.”.

Την εκδήλωση, που θα είναι ανοικτή για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Τουρισμού, η Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και η εταιρεία Hermes Airports Ltd. 

Για πληροφορίες, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με την κα Σκεύη Ματθαιοπούλου, Λειτουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Α΄, στο τηλέφωνο 22867143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση smatheopoulou@mcit.gov.cy.

Πρόγραμμα εκδήλωσης
10:30 π.μ.– 10:45 π.μ. Προσέλευση συμμετεχόντων
11 π.μ. – 11:10 π.μ. Χαιρετισμός από Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη
11:10 π.μ.– 11:15 π.μ. Δήλωση από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη
11:15 π.μ.–12 μ. Ανάλυση της μελέτης για την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού από εκπρόσωπο της ισπανικής εταιρείας “THR Asesores en Turismo Hotelería y Recreación S.A.”
12 μ.– 12:15 μ.μ. Κατευθυντήριες γραμμές για τη διεξαγωγή της δημόσιας διαβούλευσης, εκ μέρους της Διεπιστημονικής Ομάδας Έργου της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον Δρα Μιχάλη Χαϊλή, Προϊστάμενο Μονάδας Ανάπτυξης Τουρισμού στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού
------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρουσίαση και έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού

Όπως γνωρίζετε, η Προεδρία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (ΥΕΕΒΤ) προωθούν τη διαμόρφωση νέας Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση, το ΥΕΕΒΤ είχε προκηρύξει ανοικτό διαγωνισμό, με σκοπό την εξασφάλιση υπηρεσιών για την εκπόνηση μελέτης για το σχεδιασμό της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού. Το έργο ανατέθηκε στην ισπανική εταιρεία ”THR Asesores en Turismo γ   S,A.”, η οποία εξειδικεύεται στα Θέματα εκπόνησης εθνικών και τοπικών στρατηγικών για την ανάπτυξη του τουρισμού. Για την εκπόνηση της μελέτης είχε δημιουργηθεί, επίσης, Διεπιστημονική Ομάδα Έργου εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην οποία συμμετείχαν, εκτός από το ΥΕΕΒΤ, εκπρόσωποι της Μονάδας Διοικητικής Μεταρρύθμισης (ΜΔΜ) της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του ΚυπριαΚ0ύ Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) και της Hermes Airports Ltd.
2. Η νέα εθνική στρατηγική για τον τουρισμό έχει ως βασικό στόχο την αναβάθμιση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του τομέα του τουρισμού, με απώτερο σκοπό την αύξηση της συνεισφοράς του στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της χώρας μας. Η στρατηγική επιδιώκει, μεταξύ άλλων, τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τον επανακαθορισμό των προτεραιοτήτων όσον αφορά τις υφιστάμενες και νέες αγορές, την αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών, τη βελτίωση των υποδομών και την ανάπτυξη των υφιστάμενων και σύγχρονων μορφών τουρισμού.
3. Το Υπουργείο μας, σε συνεργασία με την ΜΔΜ, τον ΚΟΤ και τη Hermes Airports ltd, έχει προγραμματίσει την παρουσίαση της μελέτης στους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα του τουρισμού και, ταυτόχρονα, την έναρξη διαβούλευσης μαζί τους, με σκοπό την τελική διαμόρφωση της στρατηγικής και την ετοιμασία συγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης για την εφαρμογή της. Το Σχέδιο Δράσης θα κατατεθεί ακολούθως στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση, προκειμένου, στη συνέχεια, να αρχίσει η υλοποίηση της στρατηγικής.
 4. Ως οι οργανισμοί και ως οι αρμόδιοι φορείς, οι οποίοι θα κληθείτε να εφαρμόσετε την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού, θεωρούμε τη συνεισφορά σας στη διαμόρφωσή της ως ιδιαίτερα σημαντική. Κατ' επέκταση, θα ήθελα να σας προσκαλέσω στην εκδήλωση, που διοργανώνει το Υπουργείο μας, για παρουσίαση των κυρίων πορισμάτων της μελέτης και την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11 π,μ. Παρακαλώ, επίσης, όπως διαβιβάσετε την επιστολή και την πρόσκληση για συμμετοχή στην παρουσίαση και στη δημόσια διαβούλευση στα αρμόδια Τμήματα/υπηρεσίες των Υπουργείων σας ή στα μέλη των ΔΣ και στις επαρχιακές επιτροπές των Συνδέσμων σας.
5. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση, παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με την κα Σκεύη Ματθαιοπούλου, στο τηλέφωνο 22867143. Μπορείτε, επίσης, να δηλώνετε τη συμμετοχή σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις smatheopoulou@mcit.gov.cy και mchailis@mcit.gov.cy. Για καλύτερο προγραμματισμό της εκδήλωσης, παρακαλούμε όπως έχουμε τις δηλώσεις συμμετοχής σας το αργότερο μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2017.
  
Γεώργιος-Λακκοτρύπης
-Υπουργός

Κοινοποίηση:
  Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου  
  Αναπλ. Γενικό Διευθυντή Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού  Διευθύντρια Μονάδας Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  Μέλη Διεπιστημονικής Ομάδας Έργου

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων
Πρόεδρο και μέλη Ένωσης Δήμων Κύπρου
Πρόεδρο και μέλη Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου
Πρόεδρο και μέλη Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών
Πρόεδρο και μέλη ΑΣ Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού
Γενικό Διευθυντή Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Αναπλ. Γενικό Διευθυντή Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού
Αναπλ. Γενικό Διευθυντή Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου
Αναπλ. Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή, Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου
Πρόεδρο, μέλη ΔΣ και Γενική Διευθύντρια Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων
Πρόεδρο, Γενικό Διευθυντή και μέλη ΔΣ Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου
Πρόεδρο, Γενικό Διευθυντή και μέλη ΔΣ Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου Πρόεδρο, Γενικό Διευθυντή και μέλη ΔΣ Παγκύιτριου Συνδέσμου Ξενοδόχων
Πρόεδρο, Γενική Διευθύντρια και μέλη ΔΣ Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου
Πρόεδρο, Γενικό Διευθυντή και μέλη ΔΣ Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων Προέδρους και μέλη ΔΣ Εταιρειών Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής
Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια Hermes Airports Ltd
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ Τράπεζας Κύπρου
Επιτροπεία Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ Ελληνικής Τράπεζας
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων Κύπρου
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ Συνδέσμου Ξεναγών Κύπρου
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ Συνδέσμου Ειδικών Ενδιαφερόντων και Πολιτιστικού Τουρισμού Κύπρου
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής
Πρόεδρο και μέλη ΔΣ Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής
Πρόεδρους και μέλη ΔΣ Περιβαλλοντικών Οργανώσεων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άρχισε η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ... επιτέλους!

Ξεκίνησε η συγκέντρωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών για την ανακύκλωσή τους Δώστε τις συσκευές σας Μέχρι να παραλάβουν τις πρώτες συσκευές από τους καταναλωτές, οι ανακυκλωτές ασχολούνται με τα παλιά τερματικά που είχαν αποσύρει οι κυβερνητικές υπηρεσίες Με τις συσκευές που φυλάσσονταν από καιρό σε υποστατικά στους Εργάτες και το Γέρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία Wee Electrocyclosis, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα, ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι οι καταναλωτές μπορούν στο εξής να αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στα καταστήματα των 148 εταιρειών που είναι συμβεβλημένες (η λίστα τους είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.electrocyclosis.com.cy). Οι πρώτες συσκευές από ανακυκλωτές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Electrocyclosis, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε την προώθηση στους ανακυκλωτές των παλιών συσκευών που είχαν συγκεντρωθεί από οργανισμούς και υπηρεσίες στις αποθήκες της, αφού μόνο στο υποστατικό στους Εργάτες είχαν συσσωρευθεί περί

Έχεις Θερμοσυσσωρευτές;

Τα πιο πολλά από τα παράπονα που ακούγονται για ψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρισμού είναι από ιδιοκτήτες θερμοσυσσωρευτών οι πιο πολλοί από τους οποίους δεν έχουν γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης τους. Φυσικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης είναι να μελετήσει τη δυνατότητα θερμομόνωσης του κτηρίου, να μειώσει τις απώλειες με χοντρές κουρτίνες και να κλείσει τις χαραμάδες κάτω από πόρτες και παράθυρα με τα ειδικά λάστιχα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο θερμοσυσσωρευτής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μονωμένο κιβώτιο γεμάτο πυρότουβλα τα οποία θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Όταν εμείς χρειάζεται να θερμάνουμε το χώρο τότε ανοίγει μια δίοδος μέσω της οποίας περνά ο αέρας μέσα από τα τούβλα και περνά ζεστός στο δωμάτιο. Στους εντελώς απλούς θερμοσυσσωρευτές υπάρχουν μόνο δύο ρυθμίσεις. Το ένα κουμπί ρυθμίζει πόσο πολύ θα βράσουν τα τούβλα (input) και η θερμότητα που φυλάγεται έχει επίσης άμεση σχέση με τη δυναμικότητα του αφού στην α

Τι μου έγραψε ο Aceras για το λανεϊτ

Το πιο κάτω σχόλιο του Acera από την ανάρτηση μου με τίτλο " Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά δηλητηρίων ". Πρέπει να το διαβάσετε : Aceras Anthropophorum είπε... Η γειτόνισσα μου ετοιμάζετουν να πάει στον γάμο της ανιψιάς της με τον άντραν της τζαι τα μωρά. Είπεν του αντρός της να βάλει μιαν κρεβάταν κότσιινην. Τζείνος εν έθελεν να βάλει κρεβάταν. Ο ένας το πειν του ο άλλος το ξύν του ο καφκάς επήρεν φωθκιάν. Αρπάσσει η κοπελλούα το ποτσίν του λανέιτ που πας το παράθυρον τζιαι λαλεί του αντρός της πας τα νεύρα της: Αν συνεχίσεις έτσι θα το πιώ. Έκαμεν πους το είπιεν. Άλλοι λαλούν ότι επροσποιήθηκεν ότι το είπιεν τζαι όσον τζαι έντζιησεν πας τα σιείλης της που το απορροφήσαν. Άλλοι λαλούν ότι είπιεν το μισόν ποτσίν τζαι η κουβέντα της προσποίησης ήταν για να την θάψει ο παπάς. Όπως τζαι να έχει η υπόθεση, αν είχεν νόμον όπως τον προτείνετε, η κοπελιά δεν θα επήεννεν τζει που επήεν στα κοσπέντε της τζαι να μαυρίσουν θκυό οικογένειες. Όσος κίνδυνος υπάρχει για τα ζώα τζαι τα φυτ